Paardenmarkt Goor

Op de tweede vrijdag in december wordt de jaarlijkse paardenmarkt met vrije markt gehouden aan De Höfte in Goor.

De Goorse Paardenmarkt bestaat al sinds 1362. Daarmee is het de op één na oudste Paardenmarkt van het land. Qua omvang behoort het tot de top drie van alle Paardenmarkten in Nederland. Het trekt dan ook altijd veel bezoekers.

Al in de vroege morgen komen handelaren vanuit het hele land naar Goor om paarden te kopen en te verkopen op deze markt. Voor bezoekers, die niet op zoek zijn naar een paard, is er ook voldoende te beleven, naast de paarden is er ook een vrije markt met uiteenlopende artikelen. Het gaat hier om een zogenaamde vrije markt waarvoor niet eerst een vergunning hoeft aangevraagd te worden. Inlichtingen en prijzen zijn op te vragen bij de Gemeente Hof van Twente. De gemeente is telefonisch te bereiken via 0547-858585 en per mail via info@hofvantwente.nl.

De Reggehof opent om zes uur haar deuren, zodat de handelaren en bezoekers er terecht kunnen voor een kopje koffie met krentenwegge of een borreltje. Tussen 9.00 en 12.00 uur zal de Beltrumse Harmonicagroep zorgen voor gezellig deuntje muziek in de foyer.

Of bekijk de website www.hofvantwente.nl/

Wanneer

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Gemeentehuis Hof van Twente

Adres
De Höfte 7, 7471DK Goor
Telefoon
0547-858585
Website
www.hofvantwente.nl/portaal.html

Tip je vrienden

facebook twitter