Streekmarkt Twente

Elke eerste zaterdag van de maand vindt de streekmarkt plaats bij de Oude Blasiuskerk in het historische centrum van Delden. Kom ook en laat u verrassen door de Twentse producten!

In de Hof van Twente speelt de appel tijdens de Streekmarkt Twente van 1 oktober een belangrijke rol. Vers geplukt in de boomgaard van de producenten, zijn ze bij verschillende kramen te koop. Bewerkt tot heerlijke appelgebak bij Annemarie of als appelgelei vulling in een smaakvolle bonbon bij Caatje krijgt de Twentse appel een nieuw culinair bestaan.

Maar ook als appelsap, van vruchten uit eigen tuin, ontstaat een intense smaakbeleving. Iedereen die minimaal 75 kilo verse en gezonde appels heeft uit eigen boomgaard, kan deze tijdens de markt laten persen in de mobile appelpers. Wel vooraf plek reserveren bij de marktmeester! Vol is vol! De kosten zijn 1 euro per liter appelsap.

Tijdens de markt van 1 oktober zullen 2 gelukkige winnaars van de loterij een streektas ontvangen, rijk gevuld met streekproducten. Bovendien gaan we door met de verloting: iedereen die streekproducten koopt, ontvangt een lot. Na afloop van de markt zullen weer 2 loten getrokken worden en tijdens de markt van 5 november worden de tassen uitgereikt. Weer een reden om de mooiste boerenmarkt van Twente te bezoeken.

De streekmarkt is zeer gewild en veel bezoekers maken er een dagje uit in Delden van. Een dagje in het historische centrum van Delden met het bezoeken van winkels, galerieën en restaurants.

De Streekmarkt wordt georganiseerd door de Stichting Streekmarkt Twente.

Wanneer

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Grote of Oude Blasiuskerk

Adres
Kerkplein 3, 7491BM Delden
Website
www.blasiusdelden.nl

Tip je vrienden

facebook twitter