Evenementen in Hof van Twente

Kunstroute Markelo

Thema: Industrieel

Locatie
VVV Agentschap Markelo, Markelo

Bent u een liefhebber van kunst? Dan moet u deze route echt fietsen of rijden! Langs de fraaie route staan tijdelijk schilderijen en ruimtelijke kunstwerken opgesteld.

MIKC presenteert Blikveld3D

Kunsthistorische projecten in Delden

Aanvang
Locatie
Perron 1 | Kunststation Delden, Delden

MIKC organiseert in 2017 en 2018 zeven projecten rondom het verhaal van Overijssel. Deze kunsthistorische projecten geven een ruimtelijke kijk op de geschiedenis van Delden en haar bewoners.

Expositie 'Debuut'

Mariaan van den Berg

Aanvang
Locatie
Perron 1 | Kunststation Delden, Delden

Perron 1 presenteert de installatie ‘Debuut’ van Mariaan van den Berg.

Markelo's Coöperaties 110 jaar

Zomertentoonstelling

Aanvang
Locatie
Museum Eungs Schöppe, Markelo

Dit jaar wordt de zomertentoonstelling in Museumboerderij Eungs Schoppe in Markelo gewijd aan het thema Markelo's Coöperaties 110 jaar.

Heerlijck Zicht

Fiets-/wandelroute met landschapskunstwerken

Aanvang
Locatie
Cultuurcentrum Herberg de Pol, Diepenheim

In de zomer van 2017 vindt de eerste editie van Heerlijck Zicht plaats. Op deze fiets/wandelroute van ongeveer 16 km door het buitengebied van Diepenheim, Markelo en Goor zijn 20 landschapskunstwerken te aanschouwen. Tijdens deze periode vinden verschillende culturele themaweekenden plaats.

Tentoonstelling Kroonjuwelen

Aanvang
Locatie
Kasteel Twickel, Delden

2017 is het Jaar van de Botanische Tuinen. In 25 tuinen verspreid over heel Nederland wordt dat gevierd met de tentoonstelling Kroonjuwelen. Zo ook in Twente, in de kasteeltuinen van landgoed Twickel en bij Arboretum Poort Bulten in De Lutte.

Expositie cursisten Atelier Expressief

Woonzorgcentrum De Stoevelaar

Aanvang
Locatie
Woonzorgcentrum De Stoevelaar, Goor

In Woonzorgcentrum De Stoevelaar kun je tot 10 oktober een kijkje nemen in het werk van de cursisten van Atelier Expressief.

Zandsculpturen Landgoed Warmelo

Aanvang
Locatie
Landgoed Warmelo, Diepenheim

In de stijltuinen van Landgoed Warmelo te Diepenheim is van 23 april tot en met 1 oktober 2017 een indrukwekkende zandsculpturenexpositie te bezichtigen vervaardigd door top kunstenaars uit Rusland, Ierland, Nederland en de Verenigde Staten.

Glas expositie

Aanvang
Locatie
Zoutmuseum Delden, Delden

Van 29 april tot en met 3 september zijn in het Zoutmuseum Delden kleurrijke glasobjecten te zien van de kunstenaressen Anneke Dijkhuis en Anne Marie Stuij.

Tentoonstelling The principle of least effort

Aanvang
Locatie
Kunstvereniging Diepenheim, Diepenheim

The principle of least effort’ is een concept dat veronderstelt dat mensen evenals machines de weg van de minste weerstand kiezen. Een logica die terug te vinden is in menselijk gedrag evenals in functies van machines of ontwerpprocessen.

Tentoonstelling ‘Je suis toi – tu es moi’

Aanvang
Locatie
Drawing Centre Diepenheim, Diepenheim

Drawing Centre Diepenheim presenteert deze zomer een solotentoonstelling van Aline Thomassen. Thomassen koestert al vele jaren een grote fascinatie voor de Marokkaanse cultuur en met name de subcultuur van Arabische vrouwen.

Tentoonstelling Mooi! gedoopt

100 jaar doopjurken

Aanvang
Locatie
Goors Historisch Museum, Goor

‘Mooi! gedoopt’, is de naam van de tentoonstelling over doopjurken die vanaf dinsdag 16 mei in het Goors Historisch Museum te zien is.

Weekmarkt Delden

Aanvang
Locatie
Weekmarkt, Delden

Elke vrijdagmiddag van 14:00 - 18:00 uur is er in Delden een markt. De kooplui bieden u vol enthousiasme hun waren aan.

Expositie ‘Constellations of time'

Aanvang
Locatie
Het Loket | Kunststation Delden, Delden

Waar objecten en mensen van verschillende tijdsgeesten elkaar overlappen, ontstaan nieuwe verhalen en contexten. In deze installatie wordt geprobeerd naar een vorm van bescheidenheid te zoeken in de menselijke perceptie op dingen.

Discozwemmen

Aanvang
Locatie
Zwembad de Vijf Heuvels, Markelo

Discozwemmen is echt een spetterend begin van het weekend! Lekker zwemmen en swingen met je vrienden en vriendinnen op de nieuwste hits, gedraaid door een live DJ. Kortom, een te gekke avond waar je met plezier aan terug kunt denken.