Kunstroute Markelo

Thema: Monsters

VVV Informatiepunt Markelo, Markelo

Ben je een liefhebber van kunst? Dan moet je deze route echt fietsen of rijden! Langs de fraaie route staan tijdelijk schilderijen en ruimtelijke kunstwerken opgesteld.

Binnenkieken bij Boeren

Expositie

Sportcomplex de Pol, Bentelo

Vanaf zaterdag 31 maart is er een bijzondere foto-expositie te zien in de hal van Sportcomplex De Pol in Bentelo. De expositie met de naam ‘Binnenkieken Bij Boeren’ werd geopend door Europarlementariër Annie Schreijer.

Fotoclub Borne exposeert

in De Stoevelaar

De Stoevelaar, Goor

De Fotoclub Borne exposeert met 30 foto's in de Stoevelaar in Goor. De foto's geven een beeld van de verscheidenheid aan fotografische interesses van de deelnemende fotografen.

Weekmarkt Markelo

Weekmarkt Markelo, Markelo

Elke donderdag van 8:30 - 12:30 uur is er in Markelo een warenmarkt. Een zeer gezellige warenmarkt waar u de meest uiteenlopende dingen kunt kopen zoals, groente, fruit, kleding, kaas, vis, brood, ect.

Oud speelgoed

Expositie

Goors Historisch Museum, Goor

In het Goors Historisch Museum is een expositie ingericht met speelgoed uit de periode 1900-1970. Ontdek waar vroeger mee gespeeld werd!

Minimarkt Diepenheim

Plein onder de Platanen

Kleinschalige markt op het plein Onder de Platanen met groente, fruit, kaas en bloemen. Op donderdagmiddag is er ook een viskraam.

The Fabric of Time

Zomerexpositie in Oranjerie Twickel

Kasteel Twickel, Delden

Van 3 juni tot en met 30 september 2018 The Fabric of Time: presentatie kunstwerken en kunstboek van Ellen Korth, geïnspireerd op de textielcollectie van kasteel Twickel. Een foto-boekproject over liefde en vergankelijkheid.

Zandsculpturen en 3D Streetart

bij Kasteel Warmelo

Landgoed Warmelo, Diepenheim

Vanaf dinsdag 1 mei tot en met 1 oktober kun je de meest waanzinnige zandsculpturen bewonderen in de tuin rondom Kasteel Warmelo. Top kunstenaars uit diverse landen hebben eraan meegewerkt! Nieuw dit jaar is ook het 3D Streetart.

Van alle kanten

Zoutmuseum Delden, Delden

Het Zoutmuseum toont de Twentse historie van de vondst van zout en de rol van zout in ons dagelijks leven. Tegen die achtergrond worden kantklos werkstukken, die aan de streek gerelateerd zijn, getoond.

Living Colors

tentoonstelling Museum No Hero

Museum No Hero, Delden

De tentoonstelling Living Colors, toont werken van o.a. Frank Stella, Bernard Frize en Louise Nevelson. Sommige schilderijen zou je wel willen aanraken, zo spannend is het materiaal waarvan ze gemaakt zijn.

Outside

tentoonstelling Museum No Hero

Museum No Hero, Delden

De tentoonstelling Outside geeft een beeld van de (internationale) belangstelling voor de Haagse School en de ontwikkeling van deze stroming in binnen- en buitenland.

Ich bin ein Berliner

Eerste tentoonstelling Museum No Hero

Museum No Hero, Delden

De tentoonstelling Ich Bin ein Berliner, die tegelijk is geopend met het nieuwe Museum No Hero, toont kunst uit de Duitse hoofdstad uit de periode ca. 1977-2017.

Hiding in plain sight

Kunstvereniging Diepenheim, Diepenheim

Kunstvereniging Diepenheim presenteert haar tweede groepstentoonstelling van dit jaar: ‘Hiding in plain sight’. Vijf kunstenaars laten werk zien waarin nieuwsgierigheid, onderzoek en speculatieve scenario’s de leidraad vormen.

Streams of Consciousness

Drawing Centre Diepenheim, Diepenheim

De tentoonstelling ‘Streams of Consciousness’ legt een relatie met de huidige maatschappij waarin onze zintuigen dagelijks worden blootgesteld aan een oneindige stroom van indrukken en informatie. Middels beeld, muziek en tekst worden ‘bewustzijnsstromen’ soms letterlijk op onze schermen gestreamd.

Ik doop u

Zomertentoonstelling Johanneskerk

PKN Johannes Kerk, Diepenheim

Van doopvont tot doopbeker, van hele oude doopkaarten en doop foto’s tot allerlei doopjurkjes. De kinderwagen waarin pastoor Escher, geboren in Markvelde, heeft gelegen en nog veel meer…

Het Palet exposeert en schildert

in de Oude Blasius

Grote of Oude Blasiuskerk, Delden

Schildersgroep Het Palet exposeert tot en met zondag 2 september in de expositieruimte van de Oude Blasius, Kerkplein in Delden. De groep bestaat uit 40 cursisten niet alleen uit Delden, maar ook uit omliggende plaatsen.

Stadswandeling Delden

met gids

VVV Informatiepunt Delden, Delden

Het historische stadje Delden heeft de uitstraling, geschiedenis, prachtige panden en mooie straatjes voor een stadswandeling.

Franse pareltjes

in het Goorse Klompenmuseum

Klompenmuseum `t Oale Ambacht, Goor

Klompenmuseum 't Oale Ambacht in Goor is uniek in zijn soort. Dit jaar is er er in het museum een bijzondere expositie van klompen (sabots) uit Frankrijk.