Opening Tuinen & Park Twickel

prijs
€ 5,00
locatie
Kasteel Twickel, Delden

Op zaterdag 1 april worden de tuinen van Twickel opengesteld en kan het publiek na vijf maanden wintersluiting de kasteeltuinen met park weer bezichtigen.

De tuinen en het park zijn op woensdag t/m zondag (tot eind oktober) van 10.00-17.00 uur geopend. De entree is via de Landgoedwinkel|Bezoekerscentrum en de toegangsprijs bedraagt € 5,00 per persoon.

De tuinen van Twickel zijn in het vroege voorjaar ook de moeite waard om te bekijken. Alles loopt fris uit of staat al in bloei. U kunt tevens zien waarvoor de Oranjerie is bedoeld: winterverblijf voor de citrusbomen en kuipplanten. Pas na ijsheiligen gaan deze naar buiten. Vanaf 21 mei kunt u naar binnen om in de Oranjerie een drankje te nuttigen.

De tuinen en park zijn een schepping van verschillende generaties en geven een goed beeld van de tuinhistorie sinds de renaissance. Achter het uit 1347 stammende kasteel ligt een uitgestrekt park (20 ha.), in Engelse landschapsstijl aangelegd in de 18e eeuw, met spiegelvijvers, wildbaan en vele ornamenten. Ten noorden van het kasteel bevindt zich de formele tuin in Franse neo-barokstijl, met oude snoeivormen in buxus en taxus.