Familiefietsdag de Boer Op Diepenheim

prijs
gratis - € 2,50
locatie
VVV Informatiepunt Diepenheim, Diepenheim

Altijd al eens een kijkje willen nemen op een boerderij? Neem dan deel aan de gezellige Familiefietsdag de Boer op Diepenheim! De route is ca. 35 km lang en staat volledig in het teken van een dagje de boer op.

De route gaat dit jaar richting de buurtschappen Kerspel Goor, Elsenerbroek en Stokkum. Onderweg kan er een kijkje worden genomen bij verschillende bedrijven, zo is de boerderij van de familie Goorhuis (tevens Atelier de Schoppe) koffiestop. Op het mooie erf van de familie Neutenberg in Elsenerbroek worden overheerlijke pannenkoeken gebakken. Een paar honderd meter verderop kan er een kijkje worden genomen op het gemoderniseerde melkveebedrijf dat in hoge mate geautomatiseerd is. Na een aantal kilometer gefietst te hebben is de volgende stop bij Hoveniersbedrijf en Plantencentrum Wentink met een eigen kwekerij voor particulieren. Tot slot stelt Loonbedrijf Lammertink de deuren open zodat deelnemers aan de fietstocht een aantal imposante landbouwmachines kunnen bewonderen.

De kosten voor deelname bedraagt € 2,50 per persoon. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis meedoen. Starten kan tussen 9-12 uur vanaf het VVV Agentschap in Cultuurcentrum Herberg de Pol, Raadhuisstraat 8 in Diepenheim. De locaties zijn tot 16.00 uur geopend.

Organisatie in handen van VVV Hof van Twente i.s.m. Vrouwen van Nu afd. Diepenheim.