English Fair kasteel Weldam

Elk jaar wordt er op Landgoed Weldam door de Anglicaanse kerk een English Fair georganiseerd. Lekker struinen langs de vele stalletjes op de oprijlaan en het voorplein van het monumentale kasteel Weldam.

Wat kan je verwachten? Een verscheidenheid aan stalletjes in een intieme sfeer met o.a. home made jams en chutneys, borduurwerk, breisels en kleding, brocante, keramieke potten, pannen, english produce en (keramische) sieraden.

Ook is er een fotograaf die u in Victoriaanse kledij op de gevoelige plaat vastlegt en is er een demonstratie van quilting en handwerken.

Ben je een tuinliefhebber dan is een bezoek aan de pomoloog, tuinontwerpster of stalletjes met tuinplanten en tuinhaarden een must. Natuurlijk mag je de kasteeltuinen onder begeleiding bezoeken, evenals St Mary’s Church zelf.

Sportievelingen kunnen genieten van demonstraties schermen en boogschieten.

Voor de kinderen is prachtig houten speelgoed en kinderboeken te zien en is het doolhof een onvergetelijke ervaring. Ouderen zullen meer gecharmeerd zijn van de stalletjes met diverse boeken (waar Engelstalige boeken zelfs per kilo worden verkocht), handgemaakte ansichtkaarten en panelen, schilderijen, ambachtelijk papiermaker, boekbinder en wol-, vilt- of houtatelier.

De inwendige mens wordt verwend door de heerlijkheden in de tea room of de proeverij van o.a. jams, bonbons, ijs, pies en wijnen. En last but not least kan je naast enkele Engelse Classic cars, genieten van de nostalgische sfeer in een unieke historische setting. Live Music door bagpipers, 3 J’s, Morris dancers en het koor Veluwsche Cantorij completeert dit fantastische dagje uit voor het gehele gezin.

De opbrengst van deze Fair wordt deels besteed aan goede doelen, d.w.z. geselecteerde projecten die door de Anglican Church Twente worden ondersteund. Informatie over deze projecten is tijdens de fair beschikbaar.

Er is ruime parkeer-gelegenheid, die gratis is.
Voor nadere info zie www.anglicanchurchtwente.com.

Of bekijk de website www.anglicanchurchtwente.com/

Wanneer

Prijzen

  • € 6,50 Entreeprijs Volwassenen

Kinderen tot 18 jaar gratis entree.

Locatie

Landgoed Weldam

Adres
Weldammerlaan 5, 7475MN Markelo
Telefoon
0547-272647
Website
weldam.nl/nederlands/beginpagina.html

Tip je vrienden

facebook twitter