Thema Landschatten

gratis
locatie
Cultuurcentrum Herberg de Pol, Diepenheim

Elf dagen lang op 50 bijzondere plekken in en rondom Diepenheim hoogwaardige en uiteenlopende professionele kunstuitingen.

In de herfstvakantie (19 t/m 29 oktober 2017) tonen meer dan 100 professionele kunstenaars hun werk op bijzondere locaties. Naast het kunstprogramma zijn er ook workshops en presentaties. Veel kunstenaars zijn aanwezig om een toelichting te geven op hun werk.

Thema Landschatten
Er zijn vijf kunstenaars uitgenodigd om specifiek met het thema Landschatten een kunstwerk te maken op een buitenlocatie. Al fietsend of wandelend door Diepenheim kun je dit werk bekijken.

Randprogramma
Kunstmoment Diepenheim is meer dan de kunstuitingen. Er worden muziek-, dans- en toneelvoorstellingen aangeboden. Steek je liever zelf de handen uit de mouwen? Neem dan deel aan een workshop. Het programma wordt o.a. hieronder weergegeven.

Informatieboekje
Om je op weg te helpen heeft de organisatie een boekje gemaakt met daarin twee duidelijke plattegronden en een overzicht van deelnemende kunstenaars inclusief hun werk. Ook de agenda met voorstellingen en workshops staat in deze uitgave. Het boekje is te koop bij Cultuurcentrum Herberg de Pol (Raadhuisstraat 8) en bij de parkeerplaats aan de Goorseweg. Je ontvangt er ook een wandel- en fietsroute bij!

Uniek! ‘Kunst-RUIL-moment’
Bied met een gelijkwaardige tegenprestatie op kunstwerken. Heb je een vakantiehuis in Frankrijk, ben je goed in klussen of tuinieren? Doe een bod en wie weet gaat de kunstenaar akkoord.

Rondleiding
Meer weten over de kunstwerken? Neem dan deel aan een rondleiding. Per locatie wordt er uitleg gegeven over de werken door de kunstenaar of locatiehouder. Meer info en aanmelden: kunstmomentdiepenheim.nl raadplegen.

Beeldmateriaal:
Muurgolven - Bart Sloven
Palestinian Israel Conflict Gaza - Claartje Borren
Bundle of Joy - Edith Madou

Anton ter Braak, Neede

Beeldhouwer Anton ter Braak boetseert tijdens Kunstmoment Diepenheim een nieuw beeld in klei.

Werkplaats Diepenheim, Diepenheim

Tijdens Kunstmoment komen in Lithowerkplaats Diepenheim vier van de vijf zintuigen aan hun trekken: ruiken, luisteren, voelen & kijken.

Sugar Rush

Cultuurcentrum Herberg de Pol, Diepenheim

Veren, kant, waaiers, lange kousen en uitdagende blikken. Mysterieuze dames, zo dichtbij en toch onbereikbaar. Een heerlijk sfeertje voor een zwoel avondje uit!

Lezing: Landschatten

Boerderij Winkels, Gelselaar

Een bijzondere kijk op Landschatten maakt op vrijdag 20 oktober en zaterdag 21 oktober een sprongetje over de Schipbeek, naar Gelselaar, meer dan waard.

Cultuurcentrum Herberg de Pol, Diepenheim

Het redden, schoonmaken en het restaureren van schilderijen is een bijzonder vak. Het is vooral een technisch beroep met heel veel mogelijkheden.

Galerie/ Atelier Fija, Diepenheim

Het project Plastic Fantastic ‘The recycle tree’ is een community art project op initiatief van Ketlin van Esschoten en Galerie Fija, uitgevoerd door het publiek van ‘Kunstmoment Diepenheim’.

Lezing: Landschatten

Boerderij Winkels, Gelselaar

Liedjes van Willem Wilmink in het Westerflier

Huis Westerflier, Diepenheim

‘De dertien maanden van het jaar’, met teksten van Willem Wilmink op muziek van Tony Vos, neemt de luisteraar mee naar het leven van een adolescent en diens eerste verliefdheid.

Singer-songwriter Vera Bon

Cultuurcentrum Herberg de Pol, Diepenheim

De Deventerse singer-songwriter Vera Bon bezingt in haar Nederlandstalige liedjes dát wat in het echte leven liever weggelachen wordt. Waar liefde is, is verdriet en waarom doen alsof het niet zo is?

Muziek van Cordow

De Koningsknecht, Diepenheim

Cordow bestaat uit de Bornse Wendy Kolste (zang) en Cees Klaassen (gitaar). In Esperanto betekent Kordo ‘snaar’ of ‘stemband’. Cordow is Kordo volgens Cees en Wendy: muziek teruggebracht tot de essentie, in al zijn puurheid en kwetsbaarheid.

Liedjes van Willem Wilmink in het Westerflier

Huis Westerflier, Diepenheim

Workshop experimenteel schilderen met acryl

Atelier Arti-Rita, Diepenheim

Rita Veltmaat geeft aan een kleine groep mensen van 4 à 5 personen de ruimte om hun creatieve expressie op het doek te uiten. De schilderes staat garant voor kleur en dynamiek.

Workshop experimenteel schilderen met acryl

Atelier Arti-Rita, Diepenheim

Small Talk

met Saskia Jonker en Maxim Baghuis

Bed & Breakfast De Woeste Wieven op Erve Bonkert, Diepenheim

Small Talk: Braziliaans klinkende Liefdesbrieven gezongen in het Nederlands door Saskia Jonker begeleid door de rijke harmonieën uit de ukelele van Maxim Baghuis.

Masterclass songwriting door Chip Taylor

Cultuurcentrum Herberg de Pol, Diepenheim

Heb je altijd al willen weten hoe je een hit schrijft? Kom dan zaterdag 28 oktober naar Herberg de Pol en neem deel aan de masterclass songwriting gegeven door Chip Taylor. Deze masterclass geeft hij voorafgaand aan zijn voorstelling ‘Americana Treasures’.

Kunst-, wijn- en spijsbeleving

Galerie/ Atelier Fija, Diepenheim

Galerie Fija en Wijnbeleving Diepenheim nodigen je graag uit voor een avond waarin kunst, wijn en lekker tafelen centraal staan. Het Wijn- en Spijsgedeelte is geïnspireerd op Italië.

Chip Taylor

Americana Treasures

Cultuurcentrum Herberg de Pol, Diepenheim

Zaterdag 28 oktober speelt Chip Taylor in ‘Americana Treasures’ zijn grootste hits. Voorafgaand geeft deze levende legende een masterclass.

Jong Nederlands Blazers Ensemble

Diepenheim Klassiek

PKN Johannes Kerk, Diepenheim

Van klassiek tot jazz. Dat speelt het Jong Nederlands Blazers Ensemble op 28 oktober in de Johanneskerk in Diepenheim. Speciaal voor dit concert schreef de Diepenheimse componiste Lotte Grotholt een nieuwe compositie. Jong toptalent aan het werk! Het concert begint om 20.15 uur.