Hemelvaartsdag dauwritten

Op Hemelvaartsdag organiseert Manege Snorrewind volgens traditie in de vroege ochtend een tweetal buitenritten door de omgeving van Markelo.

Om 6:00 en 9:30 uur starten de buitenritten, waarin de stille natuur net ontwaakt. Heerlijk op de rug van een paard of pony door de mooie Twentse natuurgebieden rondom Markelo, Holten en Rijssen. De ritten gaan ook over minder bekende en voor de hand liggende bos- en heidepaadjes. Niet ondenkbaar, dat er reeën gespot worden!

’s Ochtends voor dag en dauw naar Manege Snorrewind Markelo voor een buitenrit. Je vraagt je op dat moment af, waarom je je opgegeven had voor een buitenrit om 6 uur ’s ochtends. Het bed was nog zo lekker warm! Maar het humeur verbetert al snel, wanneer je de stal inloopt, waar de paarden en pony’s nog slaperig op hun hooi staan te kauwen. Een mederuiter wrijft de slaap uit zijn ogen en geeuwt een keer hartstochtelijk. Wanneer je dan na het zadelen om 6 uur ’s ochtends op je paard zit en meegaat door de net ontwaakte natuur met benevelde weilanden, klam en kruidig bos en reeën die nog eens verwonderd omkijken, dan weet je ineens weer, waarom je mee wou met de heerlijke lange dauwrit (van drie uur) van Manege Snorrewind! Ook de niet zo vroege vogels kunnen genieten van deze Hemelvaartbuitenrit, door mee te gaan met de twee uur durende rit vanaf 09.30 uur. Tijdens beide ritten is er onderweg een stop met koffie, fris en een versnapering.

Voor deze tochten kan elke paardenliefhebber zich inschrijven, mits men de paardrijkunst voldoende beheerst. Meedoen kan op een eigen paard of op een paard of pony van Manege Snorrewind. Inschrijving vooraf bij Manege Snorrewind, 0547-361471 of lessen@snorrewind.nl.

Of bekijk de website www.snorrewind.nl/feestdagritten/

Wanneer

Locatie

Manege Snorrewind

Adres
Borkeldweg 1, 7475RV Markelo
Telefoon
0547-361471
E-mail
Website
www.snorrewind.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter