Dag van het Kasteel 2017

Op de Dag van het Kasteel bezoek je kastelen en buitenplaatsen overal in Nederland. Het thema is: 'Rondom Kasteel en Buitenplaats'.

Een kasteel of buitenplaats is altijd indrukwekkend. Ze zijn daar immers speciaal voor ontworpen. Een stoer kasteel, een romantisch buitenhuis of een statig landgoed, het zijn allemaal architectonische hoogstandjes.

Maar hier houdt het niet op. Er is vaak zoveel bijzonders te ontdekken rondom het hoofdgebouw: prachtige bouwhuizen of de voorburcht, een put, tuinornamenten, een eenzame boom, opgravingen, aangelegde vergezichten en veel meer. Kastelen en buitenplaatsen hebben niet alleen hun stempel gedrukt op de direct omgeving. Parken en bossen waren onderdeel van de kasteelplaats of buitenplaats. Ook met het dorp en de kerk hadden deze huizen vaak een belangrijke relatie.

Hieronder ziet u een overzicht van de deelnemende kastelen in de gemeente Hof van Twente:

  • Kasteel Het Nijenhuis te Diepenheim:
    De tuin en moestuin zijn opengesteld voor bezoekers. Daarnaast kunt u vrij wandelen door de bossen en het wandelpark langs de Diepenheimse Molenbeek. Kookkunstenares Ellis Kiers is aanwezig met eetbare kunst bij koffie, thee of limonade.
    Kasteel Het Nijenhuis, Nijenhuizerlaan 11, Diepenheim

  • Kasteel Twickel te Delden:
    Breng een bezoek aan de tuinen en de landgoedwinkel, drink een kopje thee in de theeschenkerij in de Oranjerie en kom je vergapen aan de meer dan 40 aangespannen koetsen die te bewonderen zijn of geniet van de fanfare bij de paardenschuur.
    Kasteel Twickel, Twickelerlaan 7, Delden

  • Landgoed Warmelo te Diepenheim:
    In een deel van het park zijn een 17 tal zandsculpturen opgesteld. De route volgend, komt u verder door de verschillende tuingedeeltes. De vele banken in het park nodigen u uit om te genieten van de rust en de natuur.
    Landgoed Warmelo, Stedeke 11, Diepenheim

  • Kasteel Weldam te Markelo:
    Kom een wandeling maken in de geheel symmetrische tuin van Weldam. Met onder meer verdiepte (broderie) parterres, buxuslofwerken, doolhof met uitkijktoren, rozentuin en sinaasappelboompjes in houten kuipen. Geniet van een wandeling door de 145 meter lange berceau van geschoren beuk.
    Kasteel Weldam, Weldammerlaan 5, Markelo

Bekijk hier het totaaloverzicht van de deelnemende kastelen

Of bekijk de website www.dagvanhetkasteel.nl

Wanneer

Locatie

Diverse locaties

Tip je vrienden

facebook twitter