Open Tuinenweekend

Op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 augustus zijn ongeveer tien tuinen in Goor, Markelo en Diepenheim toegankelijk voor publiek. Onder andere de tuinen van Herman de Vries, de Vlindertuin en het Rosarium zijn opengesteld, maar ook die van het Warmelo en Weldam.

Tijdens het Open Tuinen weekend wordt de nadruk gelegd op de bijzondere openbare tuinen in Goor, Markelo en Diepenheim. Extra aandacht voor een bezoek wordt geschonken aan de Vlindertuin, Seringentuin en Vlindertuin van Herman de Vries, het Gazebo van Urbain Mulkers, Garden Fence - Edward Clydesdale Thomson, De Boomtuin van Jeroen Kooijmans en de tuinen van de kastelen Huis te Diepenheim, het Warmelo en Kasteel Weldam. De laatstgenoemde is enkel vrijdag 18 augustus geopend. Een andere bijzondere tuin met extra activiteiten gedurende dit weekend is Erve Odinc in Markelo. Zij presenteren onder andere een film over de tuin gemaakt met een drone.

Uniek! Op zondag 20 augustus vindt tussen 12.00 uur en 18.00 uur voor de eerste keer 'Garden Songs' plaats. Dit kleinschalige muziekfestival, met veel plaatselijke en regionale muzikanten, speelt zich af in diverse openbare én besloten tuinen in Diepenheim en Goor. De meeste muziek is (semi) akoestisch en varieert van bekende liedjes in een ander jasje tot eigen nummers.

Dit themaweekend is onderdeel van de fiets-/ en wandelroute Heerlijck Zicht, waarin 20 landschapskunsten opgesteld staan in het buitengebied van Goor en Diepenheim.

Programma

Of bekijk de website www.deheerlijckheiddiepenheim.nl

Wanneer

Locatie

Lodge Erve Odinc

Adres
Seinenweg 2, 7475TA Markelo
Telefoon
0547-364118
E-mail
Website
erveodinc.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter