Streekmarkt Twente

Proef de authentieke smaak van vroeger

locatie
Grote of Oude Blasiuskerk, Delden

Elke eerste zaterdag van de maand vindt de Streekmarkt Twente plaats bij de Oude Blasiuskerk in het historische centrum van Delden. Een fantastisch plaatje en een genot voor de smaakpapillen!

Puur. Ambachtelijk. Natuurlijk. Eerlijk. Smaakvol. Regionaal. Een aantal woorden die kenmerkend zijn voor de Streekmarkt Twente.

Een aantal streekproducenten uitgelicht:
In de buurtschap Oele bij Hengelo ligt Twickel boerderij Erve Nijhuis. Hier lopen de kalveren in de zomer nog bij de koeien in de wei en drinken bij de moeder. Johan Harink verzorgt zijn vee op de meest natuurlijke wijze en het Twents Landvlees heeft nog de echt pure smaak. Proef ook eens zijn overheerlijke nagelholt.

Echt 'Boer Gondisch' voel je je je ook bij Erve Elferman. Lekkere en pure producten uit een van de oudste boerderijen van Twente. In het dal van de Dinkel grazen de tarwekleurige Limousins en hun producten op de streekmarkt vormen elke maand weer een verwennerij voor veel vaste klanten.

Dit geldt ook voor het lamsvlees en kalfsvlees van Bauke Bossink. “Met lamsvlees moet je niet knutselen”, is zijn stelling. Hij werkt puur natuur en dat proef je! Zijn schapen en lammeren staan in de wei bij zijn boerederij in Weerselo en op Natura 2000 grasland en andere natuurgebieden. Een betere omgeving voor de dieren om op te groeien, kun je je niet wensen. Je proeft dit terug in een smaakvoller stukje vlees.

De producenten van de Streekmarkt Twente weten wat hun vee gegeten heeft en hoe ze opgegroeid zijn. Zo kunnen ze het echte verhaal vertellen over hun product. Niet voor niets heeft Rob Kleinsman als leus: “Van boerderij tot klant, alles in eigen hand!” Al het vlees is afkomstig van de eigen boerderij in Bentelo. Zo weet je wat je eet!

Ga je voor het kaviaar onder het rundvlees, dan is de Wagyu een bijzonder stukje vlees! De runderen groeien op met bier, Bach en massage. De keizer van Japan zou jaloers worden! De boerderij is net buiten Delden te vinden.

Liever kip? Bij Zuuver vind je de echte scharrelkip, zo uit het bos, en ook de eieren worden nog vaak buiten geraapt!

Over de Streekmarkt
Steeds meer mensen weten hun weg te vinden naar de Streekmarkt bij de Oude Blasiuskerk in het centrum van Delden. Je kunt op deze centrale locatie terecht voor smaakvolle, ambachtelijke streekproducten van ruim 25 producenten uit Twente. Variërend van groente en fruit, vlees tot vis, brood en zuivel.

De streekmarkt is zeer gewild en veel bezoekers maken er een dagje uit in Delden van. Een dagje in het historische centrum van Delden met het bezoeken van winkels, galerieën en restaurants.

De Streekmarkt wordt georganiseerd door de Stichting Streekmarkt Twente.

Op zaterdag 7 april a.s. wordt de 100e Streekmarkt Twente gevierd. Uniek in de regio en misschien wel in Nederland. Het zal een zeer speciale markt worden! Noteer de datum in de agenda!