Streekmarkt Twente

Elke eerste zaterdag van de maand vindt de streekmarkt plaats bij de Oude Blasiuskerk in het historische centrum van Delden. Kom ook en laat je verrassen door de Twentse producten! Vandaag kun je op zoek naar het Twentse goud.

Wie zingt het nog: Daar golft op de essen het goudgele graan, doet ‘t snel vlietend beekje het molenrad gaan?

Een treffend stukje uit het Twents volkslied. Velen kennen het lied niet meer en veel graan is verdwenen maar de inhoud en strekking is weinig veranderd. In de oorspronkelijkheid van de mensen en hun prachtige omgeving is goud te vinden.

Nu zie je grote velden met zwarte plastic bekleding en mensen die met lange steekmessen op zoek zijn naar het nieuwe Twents goud: asperges! Het blijkt dat de Twentse bodem bij uitstek geschikt is om meer dan eersteklas asperges te verbouwen. Door de speciale bodemstructuur, de kleinschaligheid van de bedrijven en vakmanschap van de telers worden asperges uit Twente door heel veel sterrenkoks bij voorkeur op hun menukaart gezet. Een asperge uit Twente, op de juiste wijze gestoken en bereid, is echt het nieuwe goud!

Maar het aantal telers is gering en ze houden bewust het bedrijf kleinschalig om topkwaliteit te kunnen blijven leveren. Je moet ze echt zoeken. Ben je al een echte aspergeliefhebber of wil je ook ervaren hoe het witte goud smaakt? Dan moet je eigenlijk naar een van de telers gaan om daar te zien hoe ze geteeld worden en om ze daar te proeven. Lukt dat niet? Dan is de Streekmarkt Twente een heel goed alternatief!

Op zaterdag 5 mei staat Aspergeteler Slaghekke uit Bentelo met kraak verse asperges op de markt. ’s Morgens gestoken en ’s avonds op tafel. De asperges zijn zowel ongeschild als geschild te koop, in een speciale verpakking zodat ze echt vers blijven. Ook eieren, ham, saus en wijn zijn op de Streekmarkt Twente te vinden.

Ontdek het nieuwe goud uit Twente, geniet van overheerlijke Twentse asperges. Streekmarkt Twente, zaterdag 5 mei, van 9.00 tot 15.00 uur, centrum Delden.

De Streekmarkt wordt georganiseerd door de Stichting Streekmarkt Twente.

Programma

Wanneer

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Grote of Oude Blasiuskerk

Adres
Kerkplein 3, 7491BM Delden
Website
www.blasiusdelden.nl

Tip je vrienden

facebook twitter