Streekmarkt Twente

Proef de lekkerste producten van eigen bodem op de Streekmarkt Twente, elke eerste zaterdag van de maand bij de Oude Blasiuskerk in het historische centrum van Delden.

Zomers genieten met aardbeien
Dat aardbeien erg lekker zijn, is algemeen bekend. Heerlijk op beschuit of in taart, maar ook zo uit het vuistje is de aardbei een ware verwennerij. Aardbeien zitten vol met gezonde stoffen die het lichaam nodig heeft. Volgens de Romeinen hielpen aardbeien bij alle infecties, keelontsteking, jicht en andere ziektes. De Belgen beschouwen ze nog steeds als lustopwekkend. Zo kregen pas getrouwden vroeger soep gemaakt van aardbeien, bemagie, zure room en poedersuiker. We weten wat het de Belgen gebracht heeft !

Zomerkoninkjes
Nog steeds worden aardbeien zomerkoninkjes genoemd, en terecht. Gelukkig zijn ze er ook in de lente al. Zeker als ze van de volle grond komen, vers geplukt, zonder dagen onderweg geweest te zijn om te rijpen. Zo proef je de echte Twentse aardbei!

Streekmarkt zaterdag 2 juni a.s.
Op de Streekmarkt Twente van 2 juni in Delden zijn de aardbeien volop aanwezig. Koop dus verse aardbeien, uit eigen kwekerij, bij diverse producenten. Natuurlijk mag je ook even proeven. Oold Bleank wil je graag verwennen.

Cynthia Sanderink verkoopt diverse soorten aardbeiengebak, lekker bij de koffie! De aardbeien komen natuurlijk van de Streekmarkt. Heb je liever een ijsje met dit zomerse weer? Proef dan het puur ambachtelijk ijs van ’t Loaboerke.

Wist je al dat uit onderzoek van Noaber is gebleken dat de lekkerste aardbeienjam uit Beuningen komt? De jam van ’t Nije Eskes is volgens gerenommeerde smaakexperts de allerbeste. Proef het zelf op de markt! La Française staat op een eervolle tweede plaats. Alleen hierom al is een bezoek aan de Streekmarkt Twente een echte smaakbeleving. Ervaar en beleef hier waarom Twente zo uniek is.

Over de Streekmarkt Twente
De Streekmarkt is zeer gewild en veel bezoekers maken er een dagje uit in Delden van. Een dagje in het historische centrum van Delden met het bezoeken van winkels, galerieën en restaurants. De Streekmarkt wordt georganiseerd door de Stichting Streekmarkt Twente.

Of bekijk de website www.streekmarkttwente.nl/

Wanneer

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Grote of Oude Blasiuskerk

Adres
Kerkplein 3, 7491BM Delden
Website
www.blasiusdelden.nl

Tip je vrienden

facebook twitter