Streekmarkt Twente

Proef de lekkerste producten van eigen bodem op de Streekmarkt Twente, elke eerste zaterdag van de maand bij de Oude Blasiuskerk in het historische centrum van Delden.

Zalige tapenades, gezonde spreads, kleurrijke, verrassende dips en bijzondere confituren; suikervrij of met een tic. Verrukkelijke gemberspread gemengd met citrusfruit, lekker op een stukje goede oude kaas maar ook perfect passend bij sushi.

Gember is gezond. Veel mensen drinken gemberthee of eten gemberbolletjes. Caatjes Lekkernijen staat op de Streekmarkt Twente en maakt het leven weer wat gemakkelijker en bourgondischer. Ze laat iedereen weer genieten van pure smaken, zonder overbodige, onnatuurlijke toevoegingen, met zo veel mogelijk ingrediënten uit eigen (of andermans) tuin. Proef het zelf op de Streekmarkt!

Andere smaakvolle combinatie zijn te maken met producten van Culibes. Gerd en Netty toveren sinds 2013 de bloesems en vlierbessen om tot (h)eerlijke culinaire smaakmakers in een kleinschalig ambachtelijk productieproces. Ze maken een scala aan producten, van traditionele siropen tot hedendaagse bakmix en bonbons. Het is volop zomers genieten van de verfrissende eigenschappen van bloesemsiroop, -limonade en –thee. In diverse cocktails (bv. de HUGO) speelt de vlierbloesem een bepalende rol. De vlier is al eeuwenlang een vriend van de mens met smaak.

Ben je meer een liefhebber van pikantere smaken? Dan is de mosterd van Antonia een goede keuze. Vroeger kauwde men mosterd tegen kiespijn of gebruikte men een smeersel van mosterdzaden en druivensap tegen allerlei kwalen. Nu wordt mosterd bij veel gerechten gebruikt als smaakmaker. Het helpt kool te verteren (niet als mosterd na de maaltijd!) en geeft pit aan veel gerechten. In combinatie met een zoete tegenhanger als honing doet mosterd het goed als dressing bij salades.

Ontdek de smaakmakers van Twente op de Streekmarkt Twente. Zaterdag 7 juli, van 9 tot 15uur, centrum Delden.

Over de Streekmarkt Twente
De Streekmarkt is zeer gewild en veel bezoekers maken er een dagje uit in Delden van. Een dagje in het historische centrum van Delden met het bezoeken van winkels, galerieën en restaurants. De Streekmarkt wordt georganiseerd door de Stichting Streekmarkt Twente.

Of bekijk de website www.streekmarkttwente.nl/

Wanneer

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Grote of Oude Blasiuskerk

Adres
Kerkplein 3, 7491BM Delden
Website
www.blasiusdelden.nl

Tip je vrienden

facebook twitter