Streekmarkt Twente

Proef de lekkerste producten van eigen bodem op de Streekmarkt Twente, elke eerste zaterdag van de maand bij de Oude Blasiuskerk in het historische centrum van Delden. Thema deze maand is Twente Bok en lam van Bauke.

Geitenbokjes zijn, net als stierkalveren, een bijproduct van de melkindustrie. Om de melkproductie op gang te houden, moeten melkgeiten elk jaar lammeren. Veel bokjes zijn voor de slacht bestemd en het vlees gaat grotendeels naar Zuid-Europa. Jammer!

Geitenlamsvlees is namelijk verrassend lekker. Het is een heel mooi en puur product van eigen bodem waar we meer van zouden moeten genieten! Melkgeitenbedrijf Veelers is initiatiefnemer en producent van Twente Bok. Alle bokjes, geboren op het eigen bedrijf, groeien op met natuurlijke voedingsstoffen, van het eigen bedrijf. Het geitenlamsvlees is erg jong en mals en past uitstekend binnen een gezond voedingspatroon. Het is een officieel erkend Streekproduct! In de grill gegaarde geitenlamsbout met knoflook en rozemarijn, of een combinatie met zwezerik of langoustine. Een Aziatisch georiënteerd gerecht met specerijen en citroengras. Culinaire hoogstandjes, dus echt genieten! Streekmarkt Twente.

Naast lam van de geit is natuurlijk ook lam van het schaap een prachtig streekproduct. Bauke Bossink weet als geen ander hoe hij zijn lammeren op een natuurlijke wijze moet laten opgroeien. Hij is als het ware door de wol geverfd. De beekdalen van de Lemselermaten behoren tot de meest waardevolle botanische terreinen in Twente. Hier is het voedsel aanbod zeer gevarieerd, natuurlijk en smaakvol. Dat proef je aan het lamsvlees! Zijn uitgangspunt is: met lamsvlees moet je niet knoeien! Het heeft alle tijd gehad om te groeien, dan moet je het in de keuken ook de tijd geven. Heel bijzonder is de zelfgemaakte ambachtelijke lamsrookworst, koud gerookt op beukenhout, allergenen, fosfaten en glutenvrij! Ook de ready to roast lamsschouder - alleen maar opwarmen in de oven – is een overheerlijk, echt streekproduct. Bauke laat je graag proeven op de Streekmarkt!

Proef de smaak van Twente: Streekmarkt Twente! Zaterdag 4 augustus van 9.00 tot 15.00 uur. Centrum Delden.

Over de Streekmarkt Twente
De Streekmarkt is zeer gewild en veel bezoekers maken er een dagje uit in Delden van. Een dagje in het historische centrum van Delden met het bezoeken van winkels, galerieën en restaurants. De Streekmarkt wordt georganiseerd door de Stichting Streekmarkt Twente.

Of bekijk de website www.streekmarkttwente.nl/

Wanneer

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Grote of Oude Blasiuskerk

Adres
Kerkplein 3, 7491BM Delden
Website
www.blasiusdelden.nl

Tip je vrienden

facebook twitter