Kasteel Twickel

Dag van het Kasteel

prijs
€ 5,00
locatie
Landgoedwinkel | Bezoekerscentrum Twickel, Ambt Delden

Tijdens de Dag van het Kasteel kunt u Twickels Tuinen & Park met Oranjerie, kasteeltuinen, wildbaan en omringend park bezoeken, evenals de Landgoedwinkel. De tuinbezoeker krijgt op de Dag van het Kasteel een gratis kopje koffie of thee in de Oranjerie.

Tijdens de Dag van het Kasteel is het kasteel zelf niet toegankelijk. Bezichtiging van het kasteel is beperkt mogelijk op andere dagen, onder begeleiding van een gids. Voor mogelijkheden kasteelrondleiding en tickets, zie website twickel.nl

De kasteeltuinen en het park zijn door de eeuwen heen door diverse beroemde tuin- en landschapsarchitecten (Marot, Zocher, Petzold, Poortman) aangepast aan de tijd, met als meest recente eigentijdse toevoegingen bruggen, een uitkijk koepeltje, een paviljoen in de rozentuin en nieuwe zichtassen ontworpen door Michael van Gessel. Bijzonder is ook de Het park bevat ook een hertenkamp en een Oranjerie waarin ’s winters de unieke collectie citrusbomen wordt gehuisvest. Zomers, als het park is opengesteld, is de Oranjerie een expositieruimte en ‘tuincafé‘ voor een kop koffie, thee of sapje.

Tuinen & Park zijn toegankelijk via het Bezoekerscentrum | Landgoedwinkel, woensdag t/m zondag, van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Toegangsprijs: € 5,- p.p. en groepen vanaf 10 personen € 4,-. Kinderen t/m 16 jaar en rolstoelbegeleider hebben gratis toegang tot de tuinen.