Musea

Hof van Twente kent meerdere (boerderij)musea die zeker de moeite waard zijn! Denk aan het Museumboerderij Eungs Schöppe en het Goors Historisch Museum waar de oude textielnijverheid weer tot leven komt. Stap ook eens binnen bij het Zoutmuseum in Delden of het Tichelmuseum in Markelo. Bent u een royaltyfan, breng dan een bezoek aan het Oranjemuseum in Diepenheim.

1. Erve Brooks

Erve Brooks

Broekhuisdijk 5, 7275CB Gelselaar

Pannenkoeken eten in een oude Saksische boerderij waar van alles te beleven is. Een leuk dagje uit voor de hele familie!

2. Goors Historisch Museum

Goors Historisch Museum

Stationslaan 1, 7471AP Goor

Het Goors Historisch Museum is gevestigd in het fraaie stationsgebouw uit 1865 u kunt er op twee verdiepingen kennis maken met de geschiedenis van Goor.

3. Kunstvereniging Diepenheim

Kunstvereniging Diepenheim

Grotestraat 17, 7478AA Diepenheim

Kunstvereniging Diepenheim exposeert hedendaagse kunst in al haar uitingsvormen en biedt kunstenaars een platform om op dit gebied initiatieven te ontwikkelen.

4. Museum No Hero

Museum No Hero

Hengelosestraat 2, 7491BR Delden

Een nieuw kunstmuseum in Delden: Museum No Hero. Het museum heeft een vaste collectie en wisselende tentoonstellingen op het gebied van internationale kunst.

5. Oranjemuseum Nieuwe Haghuis

Oranjemuseum Nieuwe Haghuis

Prinsendijk 1, 7478PB Diepenheim

Genieten op z'n Twents in Koninklijke ambiance, dat kan in het Oranjemuseum Nieuwe Haghuis. Bekijk de grote verzameling Oranjecuriosa en Twents boerenantiek.

6. Zoutmuseum Delden

Zoutmuseum Delden

Langestraat 30, 7491AG Delden

Het Zoutmuseum, gelegen in het historische centrum van Delden, vertelt het complete verhaal over zout in al zijn facetten.

7. Drawing Centre Diepenheim

Drawing Centre Diepenheim

Kuimgaarden 1, 7478 AN Diepenheim

Drawing Centre Diepenheim is, naast de tekencentra in New York en Londen, het derde officiële tekencentrum van de wereld.

8. Belevingspark CactusOase

Belevingspark CactusOase

Jongermanssteeg 6, 7261KA Ruurlo

Flora, fauna, modelspoor, indianen en boerderijleven, alles in een overdekte ruimte van 6000 m2. Voor jong en oud.

9. Museum Eungs Schöppe

Museum Eungs Schöppe

Goorseweg 1a, 7475BB Markelo

In Eungs Schöppe is o.a. één van de grootste tentoongestelde klederdrachtcollecties van Oost-Nederland te zien met kostuums uit de periode 1820 - 1940 en een grote collectie Twentse mutsen.

10. Huis Verwolde

Huis Verwolde

Jonker Emilelaan 4, 7245TL Laren

Huis Verwolde is een kasteelachtig huis met een tuin, een park en het bosgebied Oranjewoud met vijvers en landbouwpercelen. Het Huis is met een gids te bezoeken. Het onderhuis kunt u op eigen gelegenheid bezichtigen. De tuin en het bos zijn vrij toegankelijk.

11. Graftrommelmuseum

Graftrommelmuseum

Markeloseweg 135, 7471JD Goor

Wolter Wiegerinck en Johan Brunnekreeft van Historisch Goor zijn de uitdaging aangegaan om een aantal graftrommels op te knappen. De trommels zijn tentoongesteld in het Graftrommelmuseum op de Algemene Begraafplaats.

12. Wagenmakerij v.d. Barg

Wagenmakerij v.d. Barg

Bornsevoetpad 1, 7495VM Ambt Delden

Sinds 1872 heeft de familie Van den Barg hier een wagenmakerij. Een mooie verzameling gereedschappen is hier bijeen gebracht en op verzoek te bezichtigen.

13. Museum- en Vakantieboerderij De Zwemkolk

Oude Rijssenseweg 20, 7475SN Markelo

In een karakteristieke Twentse oude boerderij is een museum gevestigd, hierin vind u oude streek gebonden gebruiksvoorwerpen en een kleine hoeveelheid archeologische vondsten. Deze ruimte is ook bij uitstek geschikt voor speciale verjaarspartijen of feestjes (max. 30 pers.). Geschikt als startpunt en/of eindpunt voor een fietstocht in de schitterende glooiende bosrijke Twentse omgeving, met als uitsmijter een lekker kopje koffie met krentewegge. Het museum is uitsluitend geopend na telefonische afspraak.