Grote of Oude Blasiuskerk

Kerkplein 3, 7491BM Delden

Grote of Oude Blasiuskerk

De oude kerk in Delden oorspronkelijk gewijd aan de Heilige Blasius. De kerk heeft een Naber orgel uit 1847.

Aan het Romaanse venster in de noordoost achterwand van de uit kalkzandsteen opgetrokken kerk kunt u nog zien, dat het oorspronkelijk een Romaans bouwwerk was. In de zomermaanden tijdens de openingsuren zijn er suppoosten aanwezig om vragen van bezoekers te beantwoorden.

Hexagon Ensemble

Grote of Oude Blasiuskerk, Delden

Delden Klassiek presenteert op zondagmiddag 21 oktober a.s. het Hexagon Ensemble in Grote Bezetting.

AHSO Saxofoonorkest

o.l.v. Johan van der Linden

Grote of Oude Blasiuskerk, Delden

Het AHSO Saxofoonorkest van de conservatoria Zwolle en Utrecht staat onder leiding van docent, componist en saxofonist Johan van de Linden. Zij spelen een klassiek georiënteerd programma. Met enkele uitstapjes in de lichte muziek van de 20e eeuw.

Proef het echte Twente

Grote of Oude Blasiuskerk, Delden

Proef de lekkerste producten van eigen bodem op de Streekmarkt Twente, elke eerste zaterdag van de maand bij de Oude Blasiuskerk in het historische centrum van Delden.

Streekmarktconcert

Cultuurvrienden Oude Blasius Delden

Grote of Oude Blasiuskerk, Delden

Cultuurvrienden Oude Blasius organiseert van maart tot november 10 streekmarktconcerten om talentvolle jeugdige musici een podiumplek te geven.

Martietta Petkova

Grote of Oude Blasiuskerk, Delden

Delden Klassiek presenteert op zondagmiddag 18 november a.s. de meesterpianiste Martietta Petkova.

Grote of Oude Blasiuskerk, Delden

Elke eerste zaterdag van de maand vindt de streekmarkt plaats bij de Oude Blasiuskerk in het historische centrum van Delden. Kom ook en laat je verrassen door de Twentse producten!

Don Kozakken Koor

o.l.v. Wanja Hlibka

Grote of Oude Blasiuskerk, Delden

Op zaterdag 1 december 2018 komt het wereldberoemde Don Kozakken Koor onder leiding van Wanja Hlibka op concert in Delden.

Proef het echte Twente

Zefiro Torna

Grote of Oude Blasiuskerk, Delden

Delden Klassiek presenteert op zondagmiddag 20 januari a.s. Zefiro Torna.