Protestante Gemeente Martinuskerk

Kerkplein 41, 7475AE Markelo

Protestante Gemeente Martinuskerk

De Martinuskerk in het centrum van Markelo, is een protestantse kerk in de Nederlandse gemeente Hof van Twente in de provincie Overijssel.

De kerk was gewijd aan de patroonheilige Sint-Maarten. De middeleeuwse parochie van Markelo behoorde tot de oudste van Twente. Het gebouw is georiënteerd met de lengteas in de richting west-oost, echter met een afwijking van 17° naar het zuiden.

Protestante Gemeente Martinuskerk, Markelo

Op zoek naar een goed boek? Kom dan naar de verkoop van tweedehands boeken in Markelo en wie weet, ligt het boek hier!

Brook Duo Kerkentour

met 'De Kasklokken zwiegt'

Protestante Gemeente Martinuskerk, Markelo

Het Brook Duo brengt in de Martinuskerk de vierde winterse vertelling 'De Kasklokken zwiegt' ten gehore.

Brook Duo Kerkentour

met 'De Kasklokken zwiegt'

Kerstconcert Markelo's Mannenkoor

i.s.m. Enjoy en het Markelo's jeugdkoor

Protestante Gemeente Martinuskerk, Markelo

Op vrijdag 22 december geeft het Markelo's Mannenkoor i.s.m. Enjoy en het Markelo's jeugdkoor een kerstconcert in de Martinuskerk in Markelo.

Ossenhoornblazen- mirreweentersoavond

16:50 Martinuskerk

Protestante Gemeente Martinuskerk, Markelo

In Markelo klinkt sinds 1988 weer het klagelijke geluid van de ossenhoorn. Het blazen op de ossenhoorn is een zeer oude traditie die, na honderd jaar te zijn verdwenen, weer herleeft.

Ossenhoornblazen - mirreweentersoavond

17:00 Martinuskerk