Rondleidingen & Stadswandelingen

1. Erve Brooks

Erve Brooks

Broekhuisdijk 5, 7275CB Gelselaar

Pannenkoeken eten in een oude Saksische boerderij waar van alles te beleven is. Een leuk dagje uit voor de hele familie!

2. Goors Historisch Museum

Goors Historisch Museum

Stationslaan 1, 7471AP Goor

Het Goors Historisch Museum is gevestigd in het fraaie stationsgebouw uit 1865 u kunt er op twee verdiepingen kennis maken met de geschiedenis van Goor.

3. Kunstvereniging Diepenheim

Kunstvereniging Diepenheim

Grotestraat 17, 7478AA Diepenheim

Diepenheim is gelegen in het Twentse coulisselandschap tussen eeuwenoude landgoederen en telt ongeveer 2.000 inwoners. De locatie, de kwaliteit van het gebodene en de verenigingsstructuur maken Kunstvereniging Diepenheim tot een unieke club. Een plek waar kunstenaars graag komen experimenteren en exposeren. Gerenommeerde curatoren zorgen ervoor dat de Kunstvereniging steeds voorop loopt in de kunstwereld. Kwaliteit en de authentieke sfeer zijn een sterke combinatie.

4. Landgoedwinkel | Bezoekerscentrum Twickel

Landgoedwinkel | Bezoekerscentrum Twickel

Twickelerlaan 7, 7495 VG Ambt Delden

In de Landgoedwinkel vindt u producten van pachters op landgoed Twickel, zoals kaas en Twents landvlees. Daarnaast zijn er ‘Twickel’-producten te koop, zoals boeken, wandel- en fietsroutes, terracotta aardewerk, tafellinnen, wijn, thee, jams, en honing uit de bijenstal van Twickels moestuin.

5. Museum No Hero

Museum No Hero

Hengelosestraat 2, 7491BR Delden

Een nieuw kunstmuseum in Delden: Museum No Hero. Het museum heeft een vaste collectie en wisselende tentoonstellingen op het gebied van internationale kunst.

6. Oranjemuseum Nieuwe Haghuis

Oranjemuseum Nieuwe Haghuis

Prinsendijk 1, 7478PB Diepenheim

Genieten op z'n Twents in Koninklijke ambiance, dat kan in het Oranjemuseum Nieuwe Haghuis. Bekijk de grote verzameling Oranjecuriosa en Twents boerenantiek.

7. VVV Informatiepunt Delden

VVV Informatiepunt Delden

Langestraat 29, 7491AA Delden

Welkom in Delden! VVV Informatiepunt Delden informeert je graag over o.a. evenementen, attracties, eten en drinken en de overnachtingsmogelijkheden in Delden.

8. VVV Informatiepunt Goor

VVV Informatiepunt Goor

Weversplein 5, 7471VS Goor

Welkom in Goor! VVV Informatiepunt Goor informeert je graag over o.a. evenementen, attracties, eten en drinken en de overnachtingsmogelijkheden in Goor.

9. Wijngaard Hof van Twente

Wijngaard Hof van Twente

Suetersweg 2a, 7497MZ Bentelo

Wijngaard Hof van Twente is gelegen in Bentelo. Ontdek hier het wijnmaakproces en proef de heerlijke wijnen, die geregeld internationale prijzen winnen.

10. Zoutmuseum Delden

Zoutmuseum Delden

Langestraat 30, 7491AG Delden

Het Zoutmuseum, gelegen in het historische centrum van Delden, vertelt het complete verhaal over zout in al zijn facetten.

11. Drawing Centre Diepenheim

Drawing Centre Diepenheim

Kuimgaarden 1, 7478 AN Diepenheim

Drawing Centre Diepenheim is, naast de tekencentra in New York en Londen, het derde officiële tekencentrum van de wereld.