De Reggehof

Vandaag 08:30 - 00:00
De Höfte 5, 7471DK Goor

De Reggehof

De Reggehof is een multifunctionele en culturele instelling, waar een theaterzaal is gevestigd, maar waar ook diverse verenigingen en instellingen hun thuishaven hebben.

De Reggehof is geopend in 1994 en ontstaan vanuit een culturele werkgroep die in Goor actief was onder de naam ‘Goor in de bocht’. Deze groep organiseerde in de voormalige ‘Malberg’ (school) vooral activiteiten voor kinderen en jongeren. Dat deden ze heel succesvol. Het gebouw was in dermate slechte staat dat ze al snel een andere/grotere ruimte nodig hadden. Verenigingen en instellingen, zoals het Nivon, de Anbo, de Muziekschool Goor en diverse andere groeperingen in Goor, kampten met hetzelfde probleem. Vanaf begin jaren ’80 heeft ‘Goor in de bocht’ bij de gemeente om een groter pand gevraagd waarin alle verenigingen en instellingen bij elkaar konden worden gebracht teneinde hun activiteiten te kunnen organiseren. Na een lange voorbereiding en het nodige overleg werd in 1992 tot de bouw besloten. Theater, Verenigings- en Evenementen Centrum De Reggehof (’t VEC) is een privaatrechtelijke stichting met een bestuur.

Het aanbod van De Reggehof is breed. De belangrijkste kernactiviteiten van De Reggehof bestaan onder meer uit beheer gebouwen en verhuur ruimten aan verenigingen en instellingen, professioneel theater, Filmhuis Alleman, cursussen, basisonderwijs en incidentele activiteiten en evenementen.

De Reggehof heeft eveneens een horecafunctie en verhuurt zalen aan derden.

Mathilde Santing - Happy Holidays

De Reggehof, Goor

In de donkere dagen voor kerstmis straalt sinds een paar jaar een heldere ster: Mathilde Santing! Haar liefde voor het klassieke Amerikaanse liedrepertoire leidde tot een prachtig en veelgeroemd album met hartverwarmende kerstklassiekers.

Rabo Hoftalenten

De Reggehof, Goor

De mooiste avond van het jaar is op 30 december, Een gegarandeerd bruisende avond vol muzikaal talent uit de Hof van Twente tijdens Hoftalenten.

George Michael - Freedom!

De Reggehof, Goor

Jordan Roy geeft met de theatershow ‘Freedom’ een muzikaal eerbetoon aan George Michael. Het repertoire van George Michael wordt op een meesterlijke wijze vertolkt. Niet alleen zijn solo-werk staat centraal maar ook de vele hits die hij scoorde met Wham!

Woezel & Pip en de tijdmachine

De Reggehof, Goor

Na de hitvoorstelling ‘Op zoek naar de Sloddervos!’ beleven Woezel en Pip opnieuw een groot avontuur in hun vijfde familievoorstelling ‘Woezel & Pip en de Tijdmachine’. Een fantastische theaterervaring voor alle vriendjes van Woezel en Pip.

Bankgiro Loterij Theaterweekend

Met optreden van ... ?

De Reggehof, Goor

Om het theater-vak te vieren en Hof van Twente te laten zien hoe leuk, mooi, waardevol, ontroerend, grappig of fijn een avondje theater kan zijn, hebben het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Nationaal Theater Fonds landelijk het BankGiro Loterij Theaterweekend in het leven geroepen.

Emma wil leven!

De Reggehof, Goor

Emma is slim, sportief, grappig… en weegt 40 kilo. Emma wil leven. Maar volgens haar ouders en artsen is ze ernstig ziek. En hoewel ze probeert te luisteren naar hun adviezen is er iets dat haar steeds anders laat handelen. Iets dat sterker is: de stem van anorexia.

René van Meurs - Ik beloof niks

De Reggehof, Goor

De afgelopen tijd heeft René van Meurs weer van alles meegemaakt waar hij jullie vanavond heel graag over komt vertellen. Dingen die hij echt moet delen en dingen die jullie echt moeten horen. Het zou zomaar weer een avond vol mooie verhalen, rake grappen en een flink tempo kunnen worden, maar hij belooft niks.

Holland Dance Festival

Talent on the move

De Reggehof, Goor

Aanstormend danstalent vol explosiviteit en energie. Dat biedt de voorstelling. ‘Talent On The Move’ van Holland Dance Festival en Codarts Rotterdam. ‘Talent On The Move’ toont gevarieerde choreografieën van gerenommeerde en opkomende choreografen, uitgevoerd door derdejaars dansstudenten van Codarts Rotterdam – de hotspot voor eigentijdse dans.

Rabo Hofdance

De Reggehof, Goor

Een veelzijdige dansavond! Hofdance biedt de verschillende talentvolle dansgroepen uit de Hof van Twente het podium dat ze verdienen.