Hofkracht & Woonfestival

Hof van Twente

prijs
gratis
locatie
Hofkracht & Woonfestival, Goor

Welke mogelijkheden biedt de Hof van Twente als woongemeente? Wat speelt er op het gebied van groen en duurzaamheid? De antwoorden op deze vragen krijg je tijdens het Hofkracht & Woonfestival op zaterdag 14 oktober a.s.

De organisatie van het HofKracht festival en WoonEvent Hof van Twente hebben de krachten gebundeld en organiseren dit jaar het Hofkracht & Woonfestival. Dit gratis evenement vindt plaats op zaterdag 14 oktober op op het voormalige TSB terrein in Goor. Door de samenwerking krijgt het evenement een bredere opzet met aandacht voor groen, duurzaamheid en wonen onder één dak.

Het gratis festival biedt jong en oud talloze mogelijkheden om kennis te maken met duurzaamheid. Denk aan fairtrade producten, zonne-energie, waterenergie, woningisolatie en mogelijkheden om geld te besparen met verduurzaming. Ook het thema ‘Groen’ komt aan bod op het festival. Zo staan er in Goor al plantenbakken met eetbaar groen, planten die gegeten kunnen worden. Op het festival kan er kennisgemaakt worden met nog meer initiatieven die ook voor de eigen tuin geschikt zijn.

Thuis in bouwen, huren en wonen
Hof van Twente is een mooie, landelijke gemeente om te wonen. Maar wat is er allemaal mogelijk? Kom ik in aanmerking voor een huurwoning? Welke woningen zijn er? Kan ik ook zelf bouwen? Welke kavels zijn er beschikbaar? Heb ik een vergunning nodig bij mijn verbouwing? Welke lokale ondernemers kunnen mij helpen bij het prettig wonen in de Hof? Antwoorden op deze vragen en meer vind je ook op het festival!